15 jaar cel voor liquidatie op Dam

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de 37-jarige Erwin V. veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor de moord op de 33-jarige Bulgaar Konstantin Dimitrov. Dimitrov werd op 6 december vorig jaar midden op de Dam door het hoofd geschoten. Het openbaar ministerie had achttien jaar cel geëist. V. verklaarde tijdens de zitting dat hij tijdens de moord inderdaad op de Dam was met een kennis en hij beweerde dat die kennis de dader moet zijn geweest. Deze zou hem direct na het dodelijke schot het wapen in handen hebben gedrukt. V.'s raadsman Vincent Kraal kondigde gisteren aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Hij twijfelt aan de betrouwbaarheid van de getuigenverklaringen en wees er op dat er nooit schiet- of bloedsporen bij V. zijn aangetroffen.