Wel weggaan, geen opvolger

Op 1 juli zou het zover zijn, dan zou Frits van Dam na 37 jaar dezelfde baan gehad te hebben ,,het estafettestokje doorgeven'' aan zijn opvolger als vertegenwoordiger van de Koelnmesse in Nederland. ,,Maar de wisseling van de wacht is uitgesteld'', zegt Van Dam teleurgesteld. Dat wil zeggen: hij stopt er nog steeds mee, maar er is geen opvolger. Degene die het zou doen, heeft zich bij nader inzien teruggetrokken. ,,De drie dames hier op kantoor nemen het zolang waar.'' Van Dam (62) begon na zijn studie aan Nyenrode bij zonweringproducent Hunter Douglas en de Hannover Messe. Drie jaar na zijn studie werd hij aangenomen als officieel vertegenwoordiger van het Keulense beursbedrijf in Nederland, een onderneming van vier mensen die kantoor houdt in de Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel in Den Haag. Van Dam heeft als vertegenwoordiger het aantal beurzen zien groeien van twaalf naar dertig per jaar. Het aantal Nederlandse bedrijven dat op een van de vakbeurzen aanwezig is, is gegroeid naar circa 1.000. Van Dam zelf gaat nu ,,andere leuke dingen doen. Hoewel ik al veel op reis was, ga ik nu langere tijd naar familie in het buitenland en duiken.''

    • Freek Staps