Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de kloonkeuken van professor dr. W.S. Hwang in Zuid-Korea. Als het aan hem ligt, is hij degene die ervoor gaat zorgen dat hart-, nier-, lever-, Parkison-, Alzheimer- en zelfs leukemiepatiënten genezen door zijn kloonexperimenten. Hwang laat zien hoe hij een menselijk gen inbrengt in een eicel van een varken. Ned.2, 18.20-19.10u.

Thema-avond Europa. Thema-avond over de verkiezingen morgen voor het Europees Parlement. Met Frits Bolkestein, de Europese lijsttrekkers en fractievoorzitters uit de Tweede Kamer. Ook aanwezig zakenvrouw met Hongaarse wortels Sylvia Tóth en cabaretier met Spaanse achtergrond Javier Guzman. Ned.2, 20.25-22.45u.

Audit 04. Aan het woord komen de kopstukken van het Vlaams Blok Frank Vanhecke, Filip Dewinter en Gerolf Annemans over sterktes en zwaktes van de partij en de onzekere toekomst. Canvas, 20.40-21.20u.

Netwerk. Gesprek met twee minder bekende kandidaten voor het Europees Parlement die beiden in een nek-aan-nekrace zitten voor een zetel: Paul van Buitenen, voormalig Europees ambtenaar en klokkenluider, en Sophie in 't Veld van D66. Verder een reportage over de Beeldende Kunstenaars Regeling en Arnhem dat als één van de laatste gemeenten bezig is haar depots met BKR-kunst op te ruimen. Ned.1, 20.30-21.02u.

Nova. Reportage over het gevaar van instorten van platte daken bij heftige regenval en een discussie tussen staatssecretaris Europese Zaken Atzo Nicolaï en hoogleraar economie en euroscepticus Arjo Klamer. Ned.3, 22.20-22.57u.

DOCUMENTAIRE

Een veilig nest. Portret van het Belgisch gezin van Sandra en Jean-Pierre Bauwens die zeven kinderen hebben. Vier ervan zijn zwaar autistisch en krijgen om de haverklap woedeaanvallen, ontwikkelen geen taal en zijn nog altijd niet zindelijk. Toch voeden Sandra en Jean-Pierre zélf hun kinderen op. Ned.2, 19.55-20.25u.

Bonhoeffer, theoloog in verzet. Zie tv-vooraf. Ned.1, 23.25-0.37u.

PRAATPROGRAMMA

Studio sportzomer. O.a. met ex-diskjockey en zakenman Willem van Kooten, oud-atlete Elly van Hulst en oud-voetballer Stan Valckx over het EK Voetbal. Van Kooten heeft in de Algarve een aantal golfbanen, Van Hulst verhuurt er (vakantie)huizen en Valckx speelde bij Sporting Lissabon. Ned.2, 22.45-23.35u.

MUZIEK

Klassiek: Mozart. Verschillende fragmenten van Mozarts 40ste Symfonie, uitgevoerd door het Radio Kamerorkest o.l.v. Ton Koopman. Ned.3, 0.15-1.10u.

FILM

The Specialist (Luis Llosa, 1994, VS). Actiescènes vormen voornaamste attractie van publieksvriendelijke thriller waarin wraakzuchtige Sharon Stone heel voorspelbaar explosievenexpert Sylvester Stallone inhuurt. Veronica 20.30-22.25u., met reclame.

.8 femmes (François Ozon, 2002, Fr./It.). Frans wonderkind Ozon (Sous le sable) bewerkte het obscure Franse toneelstuk 8 femmes, een moordmysterie in Agatha Christie-stijl, tot een in nepsneeuw gesitueerd octet voor de fine fleur van de Franse actrices: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen, Danielle Darrieux, Ludivine Sagnier, Firmine Richard. Hij kleedde ze in Christian Diors new look, de optimistische mode van de jaren vijftig, en liet ook de klok in die jaren stilstaan. Canvas, 21.50-23.40u.

.Felicia's Journey (Atom Egoyan, 1999, Can./Eng.). Egoyan betoont zich zwaarmoedige lyricus in thriller die twee karakters samenbrengt: Bob Hoskins als vriendelijke vrijgezel van in de vijftig en Elaine Cassidy als koppig naïef Iers meisje dat in Birmingham op zoek is naar haar vriend. Steeds is het de vraag of hij een seriemoordenaar is en zij zijn volgende slachtoffer. RTL5, 0.00-2.05u., met reclame.

RADIO

Bergen-Schoorl vica-versa. Een literaire wandeling door Bergen en Schoorl n.a.v. boeken over deze plaatsen van honderden schrijvers en dichters. Ronald van den Boogaard en directeur Kees de Bakker van uitgeverij Conserve beginnen in de Bergensche Boekhandel, zitten aan het tafeltje in café Het Huis met de Pilaren waar Adriaan Roland Holst dagelijks was en bezochten het graf van Lucebert. 747AM, 20.02-21.00u.

Dubbel-O. Aandacht voor de overgang van groep 8 naar de brugklas en daarmee het afscheid van de basisschool. Welke gevoelens en verwachtingen hebben die leerlingen? Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.