Speciale aandacht voor Verhoeven op festival Utrecht

In the Picture tijdens het Nederlands Film Festival: Paul Verhoeven, Nico Crama en Jeugdsterren. Het 24e Nederlands Film Festival besteedt in september bijzondere aandacht aan het werk van regisseur Paul Verhoeven, filmmaker Nico Crama en aan kinderacteurs. Verhoeven ontving op 1 juni de Bert Haanstra Oeuvreprijs, de belangrijkste filmprijs van Nederland. Verhoeven presenteert op het festival zijn Nederlandse en internationale successen, waaronder De vierde man, Basic Instinct en Starship Troopers.

Nico Crama is regisseur en producent van voornamelijk korte films, waaronder de tekenfilms van Paul Driessen en Börge Ring. In november wijdt het Holland Animation Festival een retrospectief aan hem.

Naar aanleiding van de recente hausse aan Nederlandse speelfilms met kinderen in de hoofdrol presenteert het festival een speciaal programma rondon jeugdacteurs als Quinten Schram (Pietje Bell), Yannick van de Velde (In Oranje), Liv Stig (Polleke), en Jasper Oldenhof (Eric of 't klein insectenboek, die nog moet uitkomen). Ook voormalige kindersterren als Olivier Tuinier en Danny de Munck zijn aanwezig. Het 24e Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004 in Utrecht.