Omzet industrie neemt in april 5 procent toe

De Nederlandse industrie heeft in april 5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. Bovendien heeft de bedrijfstak het herstel van de productie van de laatste maanden vastgehouden. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. De helft van de omzetstijging is toe te schrijven aan de hogere afzetprijzen. In Nederland wist de industrie 2 procent meer om te zetten. De industriële export lag 8 procent hoger, bij bijna 3 procent hogere prijzen. Vooral de aardolie- en chemische industrie draaide goed in april. De productie is in de periode februari tot en met april niet verder toegenomen. Na correctie voor seizoensinvloeden is er evenveel geproduceerd als in november tot en met januari 2003. De productie lag wel iets lager dan in dezelfde periode vorig jaar.