`Niet door de strot pompen'

Wat hij precies gaat doen? ,,Dat is dus meteen al een gewetensvraag'', zegt de 36-jarige Vincent Braams. Hij is vorige maand benoemd tot Directeur Verkoop bij Nestlé Nederland, producent van onder meer Nescafé-koffie, Maggi-bouillonblokjes en Nuts-repen. Braams heeft vanuit zijn kantoor in Diemen nu 75 mensen onder zich die de Nestlé-producten moeten verkopen aan supermarkten, benzinestations en scholen. ,,Maar vergis je niet, de tijd van ordinair iets bij een klant door de strot pompen, is voorbij.'' En blij toe, zegt Braams. Hij verkoopt liever iets waar de klant langdurig blij mee is. Zichzelf verkopen kan hij ook. Hiervoor werkte de bedrijfskundige bij Campina Nederland, laatstelijk als directeur. ,,Ik ben ambitieus en wil ooit nog wel een grotere en bredere functie dan dit. Maar eerst hier goed werk doen.''

    • Freek Staps