Mooie dingen doen bij DAF

Geboren in Eindhoven, bedrijfskunde gestudeerd in Eindhoven en nu al achttien jaar aan het werk in Eindhoven: ,,Als je hier zoveel verschillende mooie dingen kan doen, wil je niet weg'', zegt Jos Smetsers (46). Hij is sinds vorige week directeur `Operations', lid van de raad van bestuur van DAF Trucks en daarmee verantwoordelijk voor 4.500 personeelsleden die in het Belgische Westerlo onder meer assen en cabines voor de vrachtwagens assembleren en in Eindhoven eerst de motoren en daarna de hele truck in elkaar zetten. ,,Ik ben net begonnen, maar duidelijk is wel dat er genoeg tussen deze twee plaatsen op en neer gereden zal worden.'' DAF Trucks produceert 130 vrachtwagens per dag. ,,Dat is topsport, de concurrentie is hoog. De kwaliteit moet dat ook zijn, want een truck moet gewoon altijd kunnen rijden.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps