Adriaanse vertrekt bij bond coaches

Co Adriaanse weigert bondscoach Dick Advocaat zijn excuses aan te bieden voor recente uitlatingen in voetbalweekblad Voetbal International. Het bestuur van Coaches Betaald Voetbal (CBV) stelde die eis aan de trainer van AZ. Als reactie zegde de Amsterdammer gisteren zijn lidmaatschap op. In het bewuste interview zei de voormalige trainer van Ajax onder meer: `Met Dick Advocaat win je geen EK.' Met die uitspraak trekt hij de kwaliteit van de bondscoach in twijfel en wordt diens functioneren gecompliceerder, vindt het bestuur van de CBV. Adriaanse op de website van AZ: `Ik blijf volledig achter mijn uitspraken staan. Het zijn goed bedoelde opmerkingen, in het belang van het Nederlandse voetbal. Net zoals zestien miljoen andere Nederlanders heb ik het recht mijn mening te uiten.'