Seedorf ontbreekt mogelijk in duel met Duitsland

De kans is klein dat bondscoach Dick Advocaat volgende week dinsdag tijdens de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen Duitsland over Clarence See- dorf kan beschikken. De middenvelder raakte zaterdag tijdens de oefeninterland van Oranje tegen Ierland geblesseerd. De bestudering van twee MRI-scans leerde dat de international een verrekking bij zijn hamstring heeft.

Seedorf kan de komende vijf dagen waarschijnlijk niet trainen. Advocaat mag ook geen vervanger voor Seedorf oproepen. De bondscoach kan namelijk niet aantonen de middenvelder van AC Milan het gehele toernooi is uitgeschakeld. Het is niet toegestaan spelers van de reservelijst, waar André Ooijer, Mario Melchiot en Jerrel Hasselbaink op staan, nu bij de selectie te voegen.

Het Nederlands elftal is vandaag naar de Algarve vertrokken en werkt vanavond in de plaats Albufeira de eerste training af. Eerder viel de geblesseerde Mark van Bommel al buiten de groep. De middenvelder van PSV werd vervangen door Paul Bosvelt van Manchester City.

Zonder Jesper Grønkjaer is de Deense voetbalploeg gisteren voor het EK gearriveerd in Portugal. De oud-vleugelspeler van Ajax is in Denemarken achtergebleven in verband met ziekte van een naast familielid. Het is zelfs niet zeker of de speler van Chelsea meedoet aan het EK.

Volgens de Deense voetbalbond voegt de linksbenige international zich eventueel bij zijn collega's ,,als hij daaraan toe is''. Bondscoach Morten Olsen bracht begrip op voor de situatie van Gronkjaer. ,,Er zijn belangrijker zaken in het leven dan voetbal'', zo stelde de bondscoach. ,,Ik heb met Jesper gesproken en begrijp perfect dat hij bij zijn naasten wil blijven, totdat hij klaar is om naar het buitenland te gaan.''

Denemarken is in het EK ingedeeld in groep C en treft maandag in de eerste wedstrijd Italië. Zweden en Bulgarije zijn de andere tegenstanders.