Eagles Of Death Metal

Nadat hij bassist Nick Olivieri uit Queens Of The Stone Age had ontslagen en medezanger Mark Lanegan vrijwillig was opgestapt, heeft Josh Homme een nieuwe band opgericht. Dat werd Eagles Of Death Metal, met gitarist Tim Vanhamel (van de Belgische band Millionaire), zanger/gitarist Jesse Hughes en Homme zelf op drums. In niets lijkt Eagles op Queens. Waar Homme voor de cd's van Queens Of The Stone Age eindeloos de geluidseffecten over elkaar heen drapeert, klinkt de cd Peace Love Death Metal vooral als een rudimentaire rock-uitbarsting.

De nummers zijn vaak gebaseerd op een simpel stekelriff dat eindeloos wordt herhaald. Doordat de bas ontbreekt en Homme een elementair drummer is, zijn de instrumentaties nogal kaal. Maar dat wordt goedgemaakt door de opgewonden gruisstem van Hughes en de maffe koortjes die Homme en Vanhamel ertussendoor koeren. Deze plaat geeft de sensatie dat je een geweldige band in een oefenruimte hun nieuwe nummers hoort spelen. Het klinkt nog primitief maar de aanzet is er.

Eagles Of Death Metal. Peace Love Death Metal (Konkurrent AAA999)

    • Hester Carvalho