New Skies Satellites definitief van beurs

New Skies Satellites, dat communicatieruimte op satellieten verhuurt, verdwijnt definitief van de beurs. De Amerikaanse investeerder Blackstone heeft gisteren een bod van 956 miljoen dollar (799 miljoen euro) op het bedrijf uitgebracht. Bestuur en commissarissen van New Skies Satellites ondersteunen het bod.

Het in Den Haag gevestigde New Skies liet anderhalve week geleden al weten in gesprek te zijn over een overname door een financiële partij. Het bod van Blackstone komt neer op 7,96 dollar (6,46 euro) per aandeel, licht hoger dan de slotkoers van vrijdag, 6,62 euro. Volgens New Skies betekent het bod een premie van 14 procent op de koers op 28 april van dit jaar, de dag voordat het bedrijf bekendmaakte verschillende alternatieven voor de toekomst te bestuderen.

New Skies Satellites heeft vijf eigen satellieten in de lucht en verhuurt communicatieverbindingen voor video-, spraak- en dataverkeer aan onder meer telecombedrijven, radio- en televisiestations, internetaanbieders en overheden. Het bedrijf heeft beursnoteringen in Amsterdam en New York. De omzet bedroeg vorig jaar 215 miljoen dollar.

Blackstone is volgens bestuursvoorzitter Dan Goldberg van New Skies bereid te investeren in de groei van het bedrijf. Volgens Goldberg heeft Blackstone hiervoor ,,significante middelen tot zijn beschikking''. Goldberg verwacht een consolidatieslag in de markt voor satellietcommunicatie. De financiële armslag van Blackstone zou daarin van doorslaggevende betekenis kunnen zijn, zo gaf Goldberg aan.

Blackstone heeft al flinke belangen in de telecom- en mediasector. New Skies belegt binnen veertig dagen een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het overnamebod. Blackstone doet het bod gestand bij de aanmelding van 95 procent van de aandelen. Goldberg en het managementteam krijgen geen bonus in verband met de overname.