Bekentenis moord op advocaat

De politie heeft in het Duitse Anholt een 18-jarige man uit Gendringen aangehouden die verdacht wordt van het neersteken van een Doetinchemse advocaat. De 32-jarige advocaat behartigde in een echtscheidingsprocedure de belangen van de moeder van de man. De verdachte, afkomstig uit Gendringen, heeft de steekpartij bekend. Tegenover de Duitse autoriteiten heeft hij verklaard zich geërgerd te hebben aan een brief die de advocaat namens zijn moeder aan zijn vader had gestuurd. Hij is afgelopen donderdag doelbewust met een mes naar advocatenkantoor Grootjans in Doetinchem gegaan, waar hij om een gesprek met de advocaat vroeg. Op de kamer van de advocaat kwam het tot een ruzie. Toen kantoorgenoten op het rumoer afkwamen, was de advocaat al neergestoken. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Volgens deken F. van Oss van de Orde van advocaten in het arrondissement Zutphen heeft het slachtoffer niet verkeerd gehandeld. ,,Het gebeurt vaker dat kinderen in een echtscheidingsprocedure contact zoeken met een advocaat.''