Vrouw had 140.000 euro in sokken

De nationale recherche heeft vorige week een vrouw op Schiphol aangehouden met 140.000 euro in haar sokken. Zij stond op het punt naar Peru te vertrekken. De Colombiaanse verklaarde dat zij het geld had verdiend in de prostitutie. De vrouw vervoerde het geld vermoedelijk in opdracht van twee Zuid-Amerikaanse verdachten die wekelijks drugsgeld wegsluisden. Het tweetal, een 44-jarige Colombiaan en een 18-jarige Dominicaanse vrouw, is inmiddels opgepakt. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket heeft onderzoek twaalf koeriersreizen aan het licht gebracht. Twee van de drie verdachten zijn vorige week door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De Dominicaanse vrouw is wegens zwangerschap uit voorarrest vrijgelaten. Deze week is nog een 55-jarige man uit Amsterdam aangehouden.