Recordvergoeding na aanslag 11/9

De Amerikaanse overheid heeft een 32-jarige vrouw de grootste schadevergoeding tot nu toe uitgekeerd wegens de aanslagen van 11 september 2001 op Washington en New York. Deborah Mardenfield raakte door het instorten van het World Trade Center in New York zwaargewond. De vrouw ontving 8,6 miljoen dollar van het officiële Compensatie Fonds voor Slachtoffers. De uitkeringsinstantie is bedoeld voor gewonden van de aanslagen en voor de nabestaanden van de naar schatting 3000 doden. Het fonds ontving ruim 5000 verzoeken om compensatie. De instantie keerde tot nu toe bedragen van 500 dollar tot 2,1 miljoen dollar uit. Volgens artsen heeft Mardenfield de rest van haar leven medische zorg nodig. Van de 8,6 miljoen is bijna de helft smartengeld, de rest is bedoeld om de hoge medische kosten op te vangen. De vrouw moest al 27 keer onder het mes. Er zijn nog zeker tien operaties nodig.