Konijnenspreekuur

Sophie de Klerck (38) is fulltime voorlichter bij een internationaal bedrijf, moeder van Max (6) en Tom (3), woont (tijdelijk niet) samen met Mark (40) en vertelt over haar drukke leven.

,,Mam, mag ik chocolademelk en een chocoladebroodje met chocopasta?'' ,,Dat mag hoor, liefje, zo vaak ontbijten wij niet samen.''

Zit met de kids in die nieuwe trendy brasserie. Heerlijk uit ontbijten met z'n drieën. Jongens opgehaald bij mijn Mark, kan hij ook eens een hele dag dingen voor zichzelf doen. Vreselijk, die combi van bruine trui en blauwe broek, die Max aanheeft. En Tom draagt een veel te kleine tuinbroek. Mannen hebben gewoon geen oog voor dat soort zaken. Nog een geluk dat het geen meisjes zijn.

,,Max wat is dat voor vreselijke wond op je arm?'' ,,Oh, dat gaat al weer een stuk beter. Ik liet hem je al een keer zien, mam, maar toen had je geen tijd.'' ,,Neem maar gauw die chocoladecroissant of heb je liever een koffiebroodje? Nee Tom, één glas chocolademelk is genoeg.''

,,Mam, wanneer kom je weer gewoon iedere dag bij ons ontbijten?'' ,,Soon honey. Papa en ik moeten nog een paar dingen uitpraten. En we gaan een lieve oppas voor jullie zoeken.'' ,,Ik wil geen oppas, ik wil jou.'' ,,Als ik er straks weer iedere dag ben, zou je willen dat ik weer even weg ben.'' ,,Nietes mama.''

Telefoon. Toch niet weer mijn vreselijke assistente. ,,Hallo Sophie, met Mark. Gaat alles wel goed met jullie?'' ,,Ja hoor, alles prima. We gaan zo even naar het konijnenspreekuur, voor die inentingen, en daarna zien we wel. Tot vanmiddag, geniet van de tijd voor jezelf.''

Vertel hem maar niet dat ik ook nog even langs kantoor moet om post weg te werken.

,,Kom jongens, we gaan.'' ,,Mogen we nu echt jouw werk zien, mam?'' ,,Dat mag, maar gedraag je, hè.''

,,Ha Sophie, heb je geen oppas kunnen vinden? Hoewel, dat is je man toch, of kiest die vandaag voor zichzelf?'' Mijn vreselijke assistente. Nooit te beroerd voor een rotopmerking. ,,Als een man zijn kinderen meeneemt zeg je altijd hoe vertederend dat is en nu ik het doe, heb je commentaar. Trouwens, het heeft niets met oppas te maken, ze komen stage lopen. Kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.''

,,Ieeeeks een muis'', gilt mijn vreselijke assistente. ,,Dat is geen muis, hoor'', zegt Max. ,,Dat is Langoor.'' ,,Doe hem maar weer in zijn mand, lieverd, hier zijn mensen die nog nooit een konijn van dichtbij hebben meegemaakt. Weet je wat, gaan jullie maar even spelen op mijn computer, neem ik de post door.''

Weer een brief geadresseerd aan Meneer De Klerck. Hup de prullenbak in. Net als die brief van een sollicitant: `Ik zou willen praten over een communicatie-idee.' No way. Oh, niet weer een uitnodiging voor yet another boring death-by-PowerPoint meeting waar iedereen zijn jaarplannen gaat presenteren. Vooral de Aziaten zijn vermoeiend, al die details die je moet aanhoren. Krijg dan altijd zin om `cut the crap' te gillen. Talking trash. Zoals mijn vriendin Tess zegt: ,,If you dont have the power, use powerpoint.''

,,Mam, wat betekent het als de computer zo flikkert?'' ,,Dat-ie kapot is. Nergens meer aankomen! Wat heb je er mee gedaan?'' ,,Ik weet het niet mam. Niet boos zijn. Ik mag toch ook wel eens een foutje maken.'' ,,Het is al goed, ik roep er een Amerikaanse meneer bij die alles van computers weet en niets liever doet dan er over praten. Die heeft hem zo weer gemaakt. Gaan wij daarna ijs eten.'' ,,En mag ik dan Bas uitlaten?

Oeps, die hond, helemaal vergeten.

    • Sophie de Klerck