HARTSTOCHT IN HOLLAND

We want more! De dansgrage gasten van café de Faas in het Rotterdamse Oude Noorden staan erop. Nog een keer Got My Mojo Working. Hartstochtelijk en up-tempo gespeeld door Johnny's Rattle Shaking Bluesband. De muzikanten zijn niet meer de jongsten, maar dat mag niet hinderen. Toegift nummer twee: Knock Me Out!

Zanger Johnny Vaal richt zijn ogen op de mooiste dame van de avond. Zweet gutst over zijn wangen. Met zijn gouden colbert en pofmouwen van zijn blouse doet hij een beetje aan Bill Haley denken.

Twee jaar bestaat de band. Ontstaan nadat Johnny en bassist Wim van Stigt twee vrienden vroegen op een feestje mee te spelen. Drummer Nick van den Berg en gitarist Eddy Sewerratti. Eddy: 'Dat was snel beklonken. We zijn dan wel maatschappelijk gearriveerde heren, maar jongen, met de blues kun je pas goed je ei kwijt.' Het café gaat sluiten, terwijl Johnny het allerlaatste nummer zingt. Hoopvolle melancholie. Opnieuw te horen op de komende Rotterdamse Parade.