Gruppo Sportivo:

Hans Vandenburg zou Hans Vandenburg niet zijn als hij geen komisch verhaal had bij de zoveelste reïncarnatie van Gruppo Sportivo. Het begon met kleine Hans die een elpeehoes zonder plaat in een tweedehandsbak vond. Hij raakte geobsedeerd door de blote meisjes op de hoes en groepsnamen als The Kookles, The Twiki's en White Bastard Sugar, en verzon jaren later liedjes bij songtitels als `Superman is back!' en `Glad we missed it'. De cd Topless 16, gemaakt met oudgediende Gruppo-leden Peter Calicher en Max Mollinger en Bombita's Lies Schilp en Inge Bonthond, is een briljante verzameling stijloefeningen in luchtige sixties- en seventiespop. `I worry every day' van The And lijkt nog het meest op de frisse pop van Gruppo Sportivo anno 1978, `Un peu dommage' van Cote D'Azur is een perfect geile Serge Gainsbourg-persiflage en `Everybody happy' van de vermoeide entertainer Earl Budweiser blinkt uit door slim toegepaste popclichés, net als de rest van deze boeiende Alle 16 Goed-cd.

Topless 16

(Tactic/PIAS) ****

    • Jan Vollaard