Twintig kilometer harder rijden langs werk aan de weg

Automobilisten mogen binnenkort in bepaalde gevallen met 90 kilometer per uur langs baanvakken rijden waar wegwerkzaamheden plaatsvinden. De maximale snelheid is nu standaard 70 kilometer per uur. Rijkswaterstaat verhoogt de maximumsnelheid langs de baanvakken die zijn afgezet, maar waar wegwerkers niet aanwezig zijn. Ook als betonnen barrières de wegwerkers afschermen, mag harder worden gereden. Dat heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat vandaag bekendgemaakt. Ook kan de snelheid verschillen per rijstrook. Vlak langs baanvakken waar wegwerkers achter bakens en kegels aan het werk zijn, geldt 70 kilometer. Op de daarnaast gelegen rijstroken mogen automobilisten dan eventueel wel 90 kilometer rijden. CNV-bestuurder G. Lokhorst vreest dat er onduidelijke situaties op de weg zullen ontstaan, waardoor ,,er weer veel slachtoffers gaan vallen''.