Meer pop en rock bij radio 3FM

Radio 3FM gaat vanaf september meer pop- en rockmuziek uitzenden. Bovendien wordt de middag- en avondprogrammering aangepast.

Dat meldde de publieke muziekzender gisteren. Als gevolg van de koerswijziging moet dj Cobus Bosscha, die van 14.00 tot 16.00 uur zijn programma JaCobus! presenteert, van de zenderredactie verdwijnen. Timur Perlin van Timur tot tien uur vertrekt uit eigen beweging. Hij voelt zich beter thuis bij Yorin FM, volgens woordvoerder Bart de Voogd van 3FM. Waarom Bosscha moet vertrekken wil De Voogd niet zeggen, net zo min als hoe de middagprogrammering eruit komt te zien. De Voogd: ,,Wie vijftienjarigen wil bereiken moet nieuwe dingen doen.'' De zender wil zich onderscheiden in ,,waar 3FM traditioneel heel goed in is, en wat andere zenders te weinig doen'', namelijk pop en rock draaien. De luisteraars moeten 3FM gaan associëren met bands als Coldplay en Kane.

Sinds de nieuwe frequentieverdeling van vorig jaar verlaten populaire dj's als Ruud de Wild radio 3FM. De Voogd ontkent dat de veranderingen daar een reactie op zijn. ,,De aanpassing in de programmering wilden we sowieso al doorvoeren.''

Dj Cobus Bosscha zegt zeker niet uit vrije wil te gaan. ,,Ik ben het er niet mee eens. Ik keek uit naar de koerswijziging en pas prima in het nieuwe profiel.''

Het is nog niet bekend wie Bosscha en Perlin op gaan volgen. De voorkeur ligt bij jong talent dat nu 's nachts uitzendt, maar mensen van buiten worden niet uitgesloten, aldus De Voogd.