Geen vervolging Bagci-rechercheurs

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat twee rechercheurs in de zaak van het vermoorde meisje Kumral Bagci niet vervolgen. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt. De verbalisanten hebben zich volgens hoofdofficier van justitie H. Moraal niet schuldig gemaakt aan belediging of enig ander strafbaar feit tijdens het verhoor van een 48-jarige Haagse vrouw in september 2003. De verdachte vrouw, een tante van de in 1995 vermoorde Kumral, wurgde zichzelf met haar hoofddoek in haar cel. Volgens advocaat van de Haagse vrouw zijn de rechercheurs tijdens het verhoor hun boekje ver te buiten gegaan, onder meer door haar uit te maken voor hoer, monster en slechte moeder. Kumral Bagci werd in juni 1995 omgebracht. In september 2003 werden uiteindelijk de 20-jarige verdachte Evren T. en diens moeder, de tante van Kumral, aangehouden. Het OM ziet Evren T. als hoofdverdachte. De inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak is op 25 juni.