Eigen nieuws

De natuur

Alie vond de natuur heel mooi.

Het was beter dan de rotzooi.

De regen was weg, hier en daar een wolkje mist.

Ze rook een geur van bomen, en een geur van gist.

Het tikken van water dat tegen de sloot ketst.

Het douwdruppeltje dat van blaadje naar blad petst.

Iedereen was weer blij.

De regen was voorbij.

En alles zag er nieuw uit zo schoon.

En alle vogeltjes hadden een toon.

En de kikkers kwaakten luid.

En de slak ging zijn huis uit.

Alie je hebt gelijk.

(Alie is mijn hond, een jachttekkel)

Eigen natuurgedicht en -tekening van Flora de Greef, 9 jaar.

kikkervisjes

Ik was net naar het duinmeertje geweest en had daar samen met mijn zusje Kika en vriendin Anne kikkervisjes gevangen en toen las mijn moeder voor van de Kinderpagina dat ik een tekening naar jullie mocht sturen. Dat vind ik heel leuk. De kikkervisjes zijn weer teruggebracht, want dat vinden ze fijner.

Eigen kikkernieuws en - tekening van Annabel Schipper, 5 jaar, uit Bloemendaal

Nog een kikkervisje

Ik ben nu nog maar klein

Dat vind ik hartstikke fijn

Als ik groot ben moet ik

oppassen voor een ooievaar

Als die in de buurt is loop je veel gevaar

Want dan word ik misschien opgegeten

En dan zitten mijn pootjes onder de beten

Gelukkig ben ik nog maar klein

Daar mag ik wel blij om zijn

Eigen kikkernieuws van Corien Middelbeek, 9 jaar, uit Bergen op Zoom

De Prins

Ik zag laatst een prins

Die was heel mooi

Die daar ginds

Later als ik groot word

Dan trouw ik met hem

Dan wordt het een groot feest

Ooh liefste, liefste prins

Daar ginds

Ooh wat is hij lief, de liefste

Toch, ooh liefje

Ik doe alles voor hem

Liefste!

En ik zoen hem

Eigen liefdesgedicht van Annemijn van Langeveld, 6 jaar, uit Berlicum

Cicada's

Cicada's zijn boomkrekels. Zij zijn zo groot als de duim van een kind. En cicada's zitten 17 jaar onder de grond. De vrouwen kunnen niet zoemen, de mannetjes kunnen wel zoemen. Omdat er deze maand zoveel zijn in Washington, waar ik woon, is het heel zoemerig. Er zijn er miljoenen. Laatst had ik 17 levende, spartelende, cicada's gevangen, maar ze mochten van mijn moeder niet naar binnen. (Ook niet in een doosje.) Zij vindt ze eng, maar cicada's doen niets. Soms plakken ze aan je.

Eigen cicadaverhaal van Esther Chavannes, 6 jaar, uit Washington