Weekblad Elsevier: Luchtmacht werkt samen met Israël

De Nederlandse- en de Israëlische luchtmacht hebben gezamenlijk methodieken ontwikkeld om Apache-helikopters in te zetten bij de bestrijding van stadsguerrilla. Dat schrijft het weekblad Elsevier. Luchtmachtvoorlichting kan niet uitsluiten dat er jonge Nederlandse vliegers per telefoon informeel contact onderhouden met hun Israëlische collega`s. Elsevier schrijft dit op grond van uitlatingen van anonieme ,,luchtmachtofficieren''. Vliegers uit beide landen ontmoeten elkaar in de Verenigde Staten, bij de opleiding. De onthulling komt op een moment dat Nederland juist een aantal Apache's naar Irak heeft uitgezonden – volgens minister Kamp (Defensie) ter beveiliging van de Nederlandse troepen. In een voorkomend geval, heeft de minister aangekondigd, kunnen deze helikopters ook worden ingezet op verzoek van de Britse bezettingsmacht.