Voorkeur Muziek

Dynamo Open Air

De zeventiende editie van het onuitroeibare hardrockfestival Dynamo kan niet meer plaatshebben op de vorige locatie in Nuenen, omdat de nieuwe flora- en faunawet verbiedt om het gebruikelijke lawaai te produceren in het broedseizoen. Terug in het Nijmeegse Goffertpark zal het broedgedrag van de daar aanwezige vogels danig verstoord worden door herriemakers als Slayer, Nightwish, Life Of Agony, Dimmu Borgir en Soulfly. Andere attracties: Children Of Bodom, Mastodon, Agent Steel, After Forever, Il Niño en Deicide.

5 juni Goffertpark, Nijmegen.

Messiaen

In de serie `de passie van' dirigeert Reinbert de Leeuw het Asko en het Schönberg Ensemble op 5 juni in Les canyons aux étoiles van Olivier Messiaen in Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht. In dit grootschalige, negentig minuten durende orkestwerk schetst Messiaen de woeste gebergten van de Amerikaanse staat Utah. M.m.v. Peter Serkin, piano; William Purvis, hoorn; Ger de Zeeuw, xylorimba en Peppie Wiersma, glockenspiel.

5 juni om 20u15, Muziekcentrum Vredenburg, Utrecht. Res: 030-2314544

Gesualdo

Het levensverhaal van madrigaalcomponist Carlo Gesualdo (1561-1613) is rijk aan bizarre wendingen. Zo vermoordde hij zijn echtgenote en haar minnaar, en liet zich door zijn knecht geselen uit schuldgevoel. Gesualdo's levensloop inspireerde de Italiaanse componist Luca Francesconi (1956) tot de concertante opera Gesualdo considered as a Murderer. Francesconi schreef zijn werk speciaal voor het Nederlands Blazersensemble.

5, 7 juni om 20u30 en 6 juni (14u) in de Amsterdam Docklands, www.hollandfestival.nl Res: (0900) 0191