Schweinsteiger op EK

De Duitse bondscoach Rudi Völler heeft gisteravond na een 2-0 oefenzege op Zwitserland twee jeugdspelers opgeroepen voor het EK in Portugal. De 19-jarige Bastian Schweinsteiger van Bayern München en de 18-jarige Lukas Podolski van FC Köln debuteren in de Nationalmannschaft. Het tweetal was eerder op de dag met Jong Duitsland bij het EK onder 21 uitgeschakeld.

In Bazel behaalde Duitsland een nauwelijks verdiende zege op Zwitserland, dat zich ook voor het EK heeft geplaatst. De Zwitsers, met PSV'er Johann Vogel op het middenveld, verzuimden het veldoverwicht in de score tot uitdrukking te brengen. In het laatste half uur maakte de Duitser Kevin Kuranyi twee treffers. De spits van VfB Stuttgart strafte fouten in de Zwitserse defensie af.

In Praag won Tsjechië, net als Duitsland opponent van Oranje op het EK, in een oefenduel tegen Bulgarije met 3-1. Milan Baros, Jaroslav Plasil en Tomas Rosicky scoorden voor Tsjechië.