Riad ontbindt charitatieve organisatie

De Saoedische autoriteiten ontbinden een in Riad gevestigde liefdadigheidsorganisatie, Al-Haramain, die ervan wordt verdacht Osama bin Ladens terreurnetwerk Al-Qaeda te financieren, zo is gisteren in Washington bekendgemaakt. De tegoeden gaan naar een nieuwe groep waarlangs voortaan alle Saoedische bijdragen voor buitenlandse doelen worden gekanaliseerd. Saoedi-Arabië en de VS gaan verder samen proberen de tegoeden van Al-Haramains vestigingen in het buitenland – in Nederland, Afghanistan, Albanië, Bangladesh en Ethiopië – te blokkeren. De maatregelen zijn bedoeld om te waarborgen dat Saoedisch geld niet in handen van extremisten terechtkomt. De Saoedische regering heeft haar inspanningen op dit gebied opgevoerd sinds zij vorig jaar mei werd opgeschrikt door een reeks gecoördineerde zelfmoordaanslagen in Riad die 35 mensen het leven kostte.