Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Fotografie

Helmut Newton in Berlijn begraven

De fotograaf Helmut Newton, die in januari in Los Angeles op 83-jarige leeftijd bij een auto-ongeluk om het leven kwam, is begraven in zijn geboortestad Berlijn. Bondskanselier Gerhard Schröder was aanwezig bij de bijzetting van de urn met Newtons as. Newton, die joods was, vluchtte in 1938 voor het nazi-bewind naar de Verenigde Staten. Hoewel hij volgens zijn weduwe altijd heimwee had naar Berlijn, ging hij er na de oorlog nooit meer wonen. Zijn graf is slechts vier graven verwijderd van dat van de legendarische actrice en zangeres Marlene Dietrich.