EN VERDER

Veiling

De veiling van twintigste eeuwse decoratieve kunst en design op maandag 7 juni bij Sotheby's biedt onder meer verschillende `Stijl'-ontwerpen van Bart van der Leck en stoelontwerpen van Gerrit Thomas Rietveld. Ook komt een selectie Jugendstil drukkunst o.a. van Alphonse Mucha onder de hamer en glas-, zilver- en metalen voorwerpen. Op 8 juni wordt er Moderne & Hedendaagse kunst geveild van o.a. Jan Schoonhoven, Piet Mondriaan, Karel Appel, Leo Gestel, Ferdinand Hart Nibbrig en Lucebert.

Kijkdagen decoratieve kunst en design en Moderne en Hedendaagse Kunst 4-6 juni, dag van 10-17u; veiling: 7 juni 14u. Veiling Mod en Hed Kunst: 8 juni om 14u en 19u bij Sotheby's, De Boelelaan 30, Amsterdam. Inl 020-5502205 of www.sothebys.com.

Stripdagen

Workshops, een veiling, films, exposities, concerten, speciaal bier en natuurlijk veel strips tijdens de Stripdagen in Haarlem op 5 en 6 juni van 10-17u. Op de Grote Markt, in het Teylers, (strip)winkels, de Toneelschuur, Patronaat, een boekenbeurs en op nog veel meer locaties is van alles te zien en doen. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten in Haarlem: www.stripdagenhaarlem.nl.

Verhalen vertellen

Op 6 juni is de eerste Nationale Verteldag en professionale vertellers en amateurvertellers vertellen hun verhaal in musea, attractieparken, huiskamermusea. Zo worden er in het glazen wachtlokaal van de Fast Ferry aan de Willemskade (eindpunt tram 5) in Rotterdam door oudere vertellers waterverhalen verteld. Waterverhalen aan de Maas is een doorlopend vertelprogramma. Het begint om 12u en om 16u neemt burgemeester Opstelten de afsluiting voor zijn rekening. De entree is gratis. (Bij slecht weer zijn de Waterverhalen in het Zeemanshuis/Maritime Hotel, Willemskade 13.)

In Tilburg hebben vier Tilburgse musea een verhalenroute georganiseerd. In ieder museum wordt een verhaal verteld. De verhalenroute start in De Pont. Govert Schilling, wetenschapsjournalist en sterrenkundige, zal daar om 14u een verhaal vertellen nav het werk Planet Circle van Richard Long. Wat betekent deze ongrijpbare planetencirkel in de sterrenkunde? Om 15u is de volgende vertelling in het Nederlands Textielmuseum door journalist/schrijver Paul Spapens over de eerste gastarbeiders in Tilburg. Vertelgroep Van Edin, begeleid op viool en harp – sluit de verhalenroute om 16u af in het Natuurmuseum Brabant en Scryption met een mythisch verhaal.

Verhalenroute Tilburg 14u De Pont, Wilhelminapark; 15u Ned Textielmuseum, Goirkestraat 96; 16u Natuurmuseum Brabant/Scryption, Spoorlaan 434.