Zorg naar een hoger plan

Hans Feenstra (49), sinds 2001 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Friesland Zorgverzekeraar, heeft er een nieuwe functie bij: voorzitter van de Vereniging Regionale Zorgverzekeraars (VRZ). Een belangrijke functie, want met de invoering van het nieuwe zorgstelsel, in 2006, liggen er heel wat veranderingen in het verschiet. ,,En regionale zorgverzekeraars zijn bij uitstek geschikt om in dat proces een prominente rol te spelen'', meent Feenstra. ,,Ze zitten dicht op de huid van zowel klanten als aanbieders.'' Feenstra is van oorsprong internist. Hij studeerde medicijnen in Amsterdam, waarna hij enige tijd bij de Gemeenschappelijke Medische Dienst werkzaam was. Op zijn cv staat ook het directeurschap van Nederzorg, het ziekenfonds van de NVS groep. Als voorzitter van de VRZ wil Feenstra de zorg ,,naar een hoger plan tillen''. Hoe? ,,Door middel van goede kwaliteitsafspraken. Daar draait het in deze wereld toch om?''

    • Danielle Pinedo