Raad van toezicht voor schouwburg in Amsterdam

In de voorlopige raad van toezicht, die de verzelfstandiging van de Amsterdamse Stadsschouwburg moet begeleiden, zijn twee van de drie leden vrouw. Naast voorzitter Els Swaab (1946), advocaat bij Boekel de Nerée, heeft de gemeentebestuur van Amsterdam gisteren ook de kunsthistorica Mira Kho (1955) benoemd tot lid. Kho werkt als adviseur bij Inova, zat eerder in de directie van Rijksacademie en is onder meer bestuurder bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Carel Alons (1950), de derde toezichthouder, is nu bestuursvoorzitter van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en lid van de Raad voor de Cultuur. In het verleden was Alons tien jaar lang directeur van de Rotterdamse Schouwburg. De Stadsschouwburg is nu nog een gemeentelijke dienst, maar wordt omgebouwd tot een stichting. De verzelfstandiging maakt deel uit van een ingrijpende vernieuwing van het theater, dat onder meer een grote zaal erbij krijgt.