Ook Moyá krijgt geen vat op Coría

Onder toeziend oog van de laatste grandslamkampioen uit Argentinië, Guillermo Vilas, heeft diens landgenoot Guillermo Coría gisteren voor de tweede keer in zijn carrière de halve finales bereikt van de Open Franse kampioenschappen. In een enerverend duel was de nummer drie van de wereld in drie sets (7-5, 7-6 en 6-3) te sterk voor de oud-kampioen, die vorig jaar in de kwartfinales struikelde over Martin Verkerk: Carlos Moyá.

Met recht kon de Spanjaard, zes jaar geleden winnaar van Roland Garros, na afloop aanvoeren dat het weer hem parten hadden gespeeld. Als gevolg van de (mot)regen was de baan van het Suzanne Lenglen-stadion, toch al minder snel dan het centre court, trager dan normaal. Dat was in het nadeel van de tennisser die dit seizoen de meeste graveloverwinningen (28) behaalde, en die gisteren zijn tanden stukbeet op het lepe en aalvlugge spel van Coría.

Ook aan de opmars van Tim Henman komt geen einde. Zeven jaar nadat Patrick Rafter als de laatste service-volleyspeler doordrong tot de laatste vier in Parijs, herhaalde de 29-jarige Engelsman die voor onmogelijk gehouden stunt. Hij versloeg gisteren met opvallend veel gemak gravelspecialist Juan Ignacio Chela uit Argentinië: 6-2, 6-4 en 6-4.

Daarmee verbeterde Henman een fameus `familierecord'. Zijn grootvader Henry Billington bereikte in 1939 de kwartfinales in Parijs, toen het toernooi begon met de helft (64) van het huidige aantal deelnemers (128).