`Multiculturele kunst in het nauw'

In een brief aan staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) beklagen vijf kunstinstellingen zich over het dreigend verdwijnen van de extra subsidies voor multiculturele kunst. De brief, die vrijdag is verstuurd, is ondertekend door de directeuren van het Amsterdamse theater Cosmic, popzaal Paradiso, Museum Jan Cunen te Oss, Imagine IC, een instelling die migrantenverhalen verzamelt, en Atana, een bureau dat streeft naar meer bestuurders met een buitenlandse achtergrond. Na het opheffen van de doelgroepenmaatregel en de Phenix Foundation, zijn twee belangrijke potjes voor multiculturele initiatieven verdwenen. In de adviezen voor de Cultuurnota 2005-2008 zien de ondertekenaars de extra miljoenen niet meer terug. Zij vragen Van der Laan om twee miljoen euro te reserveren voor multiculturele kunst. Extra ondersteuning van multiculturele kunst was een der speerpunten van het beleid van haar voormalig staatssecretaris Rick van der Ploeg.