Internet www.nrc.nl

Webcongres. De 150 deelnemers aan het opinieforum van de krant reageren deze week op de stelling: verkiezingen zijn zo belangrijk voor een democratie dat er een stemplicht moet gelden. De discussie is te volgen op www.nrc.nl/webcongres.

Dossier Eindexamen 2004. Examentijd. In het dossier op de site staan nieuws, achtergronden en reportages over het eindexamen. Bekende Nederlandse schrijvers maken de examens. www.nrc.nl/dossiers

Onderzoek Europees Parlement. Nederlanders hebben relatief veel macht in het Europees Parlement, omdat zij vaker dan vertegenwoordigers van andere landen deelnemen aan stemmingen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad. De verantwoording en een citatie-index staan op de website.

Cool! Wat doen we met pubers? Op www.nrc.nl/rubrieken staat de rubriek Cool! met lijstjes met `the X factor', samengesteld door lezers. Met onder meer een top-20 van klassieke popnummers, tips voor uitstapjes met pubers en de coolste boeken tussen tafellaken en servet.

Netkwesties. Op www.nrc.nl/internet staat een overzicht van de meest recente editie van Netkwesties, magazine over vrijheid, rechten en regels op internet. Netkwesties is partner van nrc.nl.