Giuliani, Fortuyn, Moberg

,,Ik krijg net wat uitleg over de archiefkast'', zegt Kay van de Linde (41), als hij op zijn eerste werkdag gebeld wordt. De voormalige adviseur van de Amerikaanse ex-burgemeester van New York Giuliani en wijlen Pim Fortuyn trad gisteren in dienst van het communicatie adviesbureau HVR in Den Haag, een onderdeel van TBWA Nederland. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging'', zegt Van de Linde. ,,En er is een kind op komst, dus een vaste baan geeft meer zekerheid.'' Adviesbureau HVR heeft Van de Linde volgens diens zeggen vooral aangetrokken wegens zijn campagne-ervaring. ,,Het idee is dat ministeries en bedrijven ons in de toekomst in een eerder stadium gaan betrekken bij beleidsvorming. Neem die salariskwestie van Moberg bij Ahold: daar is intern nooit goed over doorgedacht. Wij hadden voor een zachte landing kunnen zorgen.'' Communicatieadviseurs worden volgens hem in de hogere echelons niet serieus genomen. ,,Ten onrechte. Wij kunnen heel wat brandjes voorkomen.''

    • Danielle Pinedo