`Geen impulsieve daad'

De 36-jarige vrouw uit Berghem die in de nacht van vrijdag op zaterdag haar drie zoontjes doodde, heeft volgens de politie ,,weloverwogen'' gehandeld. ,,Het was zeker geen impulsieve daad. De vrouw is er vermoedelijk lang mee bezig geweest'', meldde de politie gisteren.

Uit het technisch en buurtonderzoek is gebleken dat de vrouw in haar eentje heeft gehandeld. De jongens van vijf, zeven en acht jaar zijn om het leven gekomen door slag- en steekwonden. Na haar daad is de moeder op enkele honderden meters van haar woning 's nachts voor de trein gesprongen.

De politie heeft in haar huis vijf afscheidsbrieven en het steekwapen gevonden. Een van die brieven was gericht aan de vader van de kinderen, van wie de moeder onlangs is gescheiden. De andere waren gericht aan directe familieleden. Uit die brieven blijkt volgens de politie dat de vrouw op zoek was naar gemoedsrust en dat ze haar drie kinderen bij zich wilde hebben. Uit piëteit met de nabestaanden wilde de politie verder niets zeggen over de inhoud van de brieven. Wel is duidelijk dat de brieven in alle rust zijn geschreven. De vrouw verstuurde kort voor haar dood nog een sms-bericht.

Het Berghemse gezin was bij de politie nauwelijks bekend. De laatste twee jaar was de politie er drie keer aan de deur geweest. Twee keer om te bemiddelen over afspraken in het kader van de scheidingsprocedure en een keer omdat een brandje was ontstaan door een oververhitte koelkast.