Fraude met poll?

Marianne Thieme, Belinda Meuldijk, Jasmijn de Boo, Jan Wolkers, Rita Stockman, Marleen Drijgers, Paul Cliteur en Martin Gaus hebben twee dingen gemeen: zij zijn kandidaat Europarlementariërs voor de Partij voor de Dieren én zij staan bovenaan de populariteitspoll van de website politiek-digitaal.nl.

Dat kan alleen op poll-fraude duiden, dachten de makers van politiek-digitaal.nl, en dus belden ze met lijsttrekker Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Die schrijft op haar weblog dat ze ,,naar eer en geweten'' heeft gezegd dat dat niet het geval is. ,,Kennelijk doen we het gewoon goed bij de deelnemers aan de poll'', aldus Thieme.

De poll vraagt bezoekers van de site op basis van een foto van een eurokandidaat een cijfer te geven tussen de 1 en de 10. Een naam of een partij wordt niet vermeld bij de foto`s. Het is niet te hopen dat Thieme moed put uit de charme-poll op internet. Uit eerder onderzoek van politiek-digitaal.nl bleek al dat er geen relatie van betekenis tussen uiterlijk en electoraal succes bestaat.