Film van Moore te zien in VS

De film Fahrenheit 9/11 wordt In Amerika gedistribueerd door een gelegenheidscoalitie van Lions Gate, IFC films en Fellowship Adventure Group. De controversiële film van Michael Moore is in de Verenigde Staten vanaf 25 juni in 1000 zalen te zien. Fahrenheit 9/11 won onlangs de Gouden Palm op het festival van Cannes. Toen was Moore nog bang dat zijn film in Amerika pas na de verkiezingen op 2 november te zien zou zijn. In de film wordt de reactie van de Amerikaanse regering op de terroristische aanslagen van 11 september bekritiseerd en onderzoekt Moore de contacten tussen president Bush en de familie Bin Laden. De film werd geproduceerd door Miramax, een dochter van Walt Disney, die hem weigert uit te brengen omdat er stelling in wordt genomen in een nog lopend politiek debat. Harvey en Bob Weinstein van Miramax betaalden Disney de kosten die de film tot nu toe heeft gemaakt, ongeveer zes miljoen dollar, terug.