Comedy redt leven

Een van moord verdachte man is na zes maanden vrijgelaten omdat hij gefilmd is voor een aflevering van de comedyserie Curb your enthousiasm van Larry David.

De politie arresteerde Juan Catalan (26) in augustus op verdenking van de moord op de zestienjarige Martha Puebla in San Fernando Valley op 12 mei 2003. Zij was in een andere zaak opgetreden als getuige tegen zijn broer. Catalan hield vol dat hij en zijn zesjarige dochtertje die dag op de tribune zaten bij de honkbalwedstrijd tussen de Los Angeles Dodgers en de Atlanta Braves. De Dodgers verloren met 11-4 enkele minuten voordat Martha Puebla 32 kilometer ten noorden van het stadion werd vermoord. Op moord staat de doodstraf in Californië.

Hoewel Catalan de afgescheurde kaartjes van de wedstrijd nog had en familieleden zeiden dat hij daar was geweest, hield de politie op gezag van een getuige vol dat hij de dader was.

Catalans advocaat Tom Melnik vroeg de beelden van de beveiligingscamera's aan bij het stadion en de tv-registratie bij zender Fox, maar daarop was hij niet te vinden. Later ontdekte de advocaat dat tijdens de wedstrijd ook opnamen waren gemaakt voor de comedy Curb your enthousiasm. In de aflevering die deels in het stadion speelt kwam Catalan niet voor. Hij werd samen met zijn dochtertje echter wel gevonden tussen de niet gebruikte beelden.