Amerikaan in auto beschoten bij Riad

Bij een door Amerikaanse militairen bewoonde wijk van de Saoedische hoofdstad Riad is gisteren een Amerikaan beschoten toen hij met twee passagiers in zijn auto de wijk verliet. De inzittenden van de auto werden niet geraakt. De aanval komt na een bloedige overval op en gijzeling van buitenlanders door vermoedelijke leden van Al-Qaeda, waarbij het afgelopen weekeinde in Khobar, in het oosten van Saoedi-Arabië, 22 doden vielen. Saoedische militairen schoten gisteren twee gewapende moslimmilitanten dood in een gevecht in de West-Saoedische stad Taif; de twee, op wie sinds een dag werd gejaagd, stonden hoog op een lijst van gezochte terroristen, maar volgens de in Dubai gevestigde televisiezender, die melding maakte van de dood van het tweetal, waren ze niet betrokken geweest bij de aanval op de buitenlanders in Khobar. Drie van de daders van de overal in Khobar zijn nog voortvluchtig; in de jacht op de drie zijn in heel het land wegversperringen en controleposten ingericht.