Aldus...

Om Europa in de 21ste eeuw een succes te laten zijn, moet het minder dingen beter doen. (Michael Howard, leider Britse Conservatieven)

Het gaat vlot, maar toch moet ik even oefenen op somber en vrolijk: somber waar het gaat over het huidige beleid en positief wanneer het gaat over de plannen van de PvdA. (PvdA-Eurolijsttrekker Max van den Berg over zijn campagnespotjes)

Bovenal: Jules is een echt mens, precies de reden waarom hem charisma wordt toegedicht. (VVD-staatssecretaris Mark Rutte (Sociale Zaken) over VVD- Eurolijsttrekker Jules Maaten)

De mens achter de politicus, bah! (GroenLinks-Eurolijsttrekker Kathalijne Buitenweg bekritiseert de weblogs van haar collega's)

Je moet weten wie de Europese Wouter Bos is. Als je op een Nederlander stemt, hoor je alleen nog iets van hem als hij rapporteert over de wasknijperrichtlijn voor 2006. Dat intereseert toch niemand. (Baron Sammy van Tuyll van Serooskerken, Democratische Partij/Lijst 8)

Tips: frontberichten@nrc.nl