Rechtszaak tegen Michael Jackson op 13 september

De rechtbank in Santa Maria (Californië) heeft de begindatum van de rechtszaak tegen Michael Jackson vastgesteld op maandag 13 september. Rechter Rodney Melville gaf daarbij aan dat hij rekent op uitstel om de advocaten van beide partijen meer tijd te geven. De Amerikaanse popmuzikant Michael Jackson wordt verdacht van seksueel misbruik van minderjarigen. Zijn advocaat Steve Cochran klaagde dat zijn cliënt al bijna zeven maanden lijdt onder de zaak en dat hij nog steeds de uitslag van het rechercheonderzoek niet heeft ontvangen. Evenmin heeft hij de namen van getuigen gekregen, slechts wat onverstaanbare bandopnamen. De aanklager zei dat Cochran bijna al het bewijs heeft ontvangen, waaronder 2202 pagina's verslagen en verbalen, 69 bandjes, 2 videobanden en een cd-rom met foto's. De rest volgt snel, aldus justitie. De rechter stelde het besluit over een verlaging van Jacksons borgsom van 3 miljoen dollar uit en weigerde in te gaan op het verzoek van verschillende media om de aanklacht in zijn geheel openbaar te maken.