Ferrari superieur

Michael Schumacher had wat recht te zetten na zijn blunder van vorige week in de tunnel in het stratencircuit van Monaco. Voor eigen publiek won hij zondag op de Nürburgring weer op superieure wijze. De zege in de Grote Prijs van Europa was na zeven races zijn zesde van het seizoen. De Duitse Ferrari-coureur bracht zijn totaal aantal Grand-Prixzeges op 76.

Het dubbelsucces van Ferrari – de Braziliaan Rubens Barrichello legde beslag op de tweede plaats, voor de Brit Jenson Button (BAR) – werd overschaduwd door het overlijden vorige week van Umberto Agnelli, de topman van Fiat, het moederconcern van Ferrari. Dat was ook de reden dat de gebruikelijke uitbundigheid van Schumacher, en diens Braziliaanse adjudant, op het podium na afloop van de race ontbrak.

Spektakel in de eerste bocht: in het gedrang dat daar na de start plaatshad, ramde de onbesuisde Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) zijn teamgenoot Ralf Schumacher. Voor de Duitser kwam op die plek een einde aan de race, Montoya kon met lichte schade verder en diende alleen even de pits aan te doen voor een nieuwe neus op zijn auto.

Ook voor de Braziliaan Christiano da Matta (Toyota), op zijn beurt aangetikt door de jongste van de twee Schumachers, eindigde de race in bocht 1.

Opvallend was het aantal lege plekken op de tribunes. Blijkbaar zijn steeds minder autosportliefhebbers bereid veel geld (vaak enkele honderden euro's) neer te tellen voor een toegangskaartje in de Formule 1. De dominantie van de Ferrari's in het algemeen en Schumacher in het bijzonder maakt het er ook niet spannender op. En in Duitsland zal de neergang van het team van McLaren-Mercedes ook een rol spelen in het afnemend aantal toeschouwers. Weer vielen beide wagens uit, opnieuw door motorpech.