Audrey is de mooiste

Wijlen actrice Audrey Hepburn, dochter van een Britse zakenman en een Nederlandse barones, is gisteren uit honderd vrouwen gekozen tot vrouw met de grootste natuurlijke schoonheid aller tijden. De wedstrijd was georganiseerd door het mineraalwater Evian. De jury die de in 1993 op 63-jarige leeftijd overleden filmster verkoos, bestond uit modejournalisten, make-upartiesten en fotografen en medewerkers van modellenbureaus. Rosie Green van tijdschrift Elle: ,,Audrey Hepburn is de personificatie van natuurlijke schoonheid.''

De juryleden moesten hun toptien samenstellen uit door Evian om redenen als ,,natuurlijke schoonheid, gezond leven, zowel uiterlijke als innerlijke schoonheid, een gave huid'' geselecteerde vrouwen. Meer dan driekwart van de jury zette Hepburn op hun lijst. Actrice Liv Tyler eindigde op de tweede plaats, Cate Blanchett op drie, Angelina Jolie op vier en Grace Kelly op vijf. Cleopatra kwam niet verder dan plaats 86. De enige Nederlandse op de lijst was actrice Famke Janssen, op nummer 75.