Afscheid Pavarotti begint in Athene

De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti, begint zijn afscheidstournee volgend jaar in Athene met een benefietconcert in het antieke Herodes Atticus-theater aan de voet van de Acropolis. Hij is uitgenodigd door een organisatie van vrienden van kinderen die lijden aan kanker. Een andere reden voor de keuze voor Athene is Pavarotti's bewondering voor de griekse sopraan Maria Callas (1923-1977). De afscheidstournee gaat twee jaar duren, maar Pavarotti zegt dat als hij dan nog niet te moe is, hij nog niet definitief stopt met optredens. In echte operavoorstellingen is Pavarotti overigens niet meer te horen, zijn `laatste' serieuze theateroptreden was in maart in New York in Tosca. Maar ook toen, terwijl The New York Times zijn vocale prestaties `droevig' noemde, sloot Pavarotti wat dat betreft `wonderen' nog niet uit.