Zeven jaar cel na spam

Een Amerikaanse man heeft een celstraf van zeven jaar gekregen voor het versturen van spam, ongewenste e-mail-berichten.

De man uit de staat New York, Howard Carmack, verstuurde de afgelopen jaren circa 825 miljoen spam-berichten. Hij gebruikte daarvoor illegaal verkregen e-mail-adressen. De 343 adressen vanwaar hij de berichten verstuurde, waren gefabriceerd.

,,Vanzelfsprekend betreur ik mijn hele inmening hierbij'', zei Carmack na zijn veroordeling. Wel vond hij de zaak overdreven omdat er geen slachtoffers waren gevallen. De e-mails maakten reclame voor stimulerende middelen en seksuele apparaten en boden de mogelijkheid snel rijk te worden aan.

Eerder al was een rechtszaak tegen Carmack aangespannen door internetprovider Earthlink. In deze zaak werd hij veroordeeld tot het betalen van een boete van 16,4 miljoen dollar, 13,4 miljoen euro. Volgens schattingen maakt spam 83 procent van het totale e-mailverkeer uit.