Onderschriftenwedstrijd

De keeper van het Duitse voetbalteam FC Bayern München Oliver Kahn zet zijn tanden in een `Kahn-Burger' (dubbele burger met chilisaus), nadat hij een reclamecampagne-contract voor Burger King had getekend op de AP-foto van vorige week. Sommige inzenders herkenden de keeper, maar er waren ook veel associatieve onderschriften – een zelfs met een borstvoeding-instructiebrief, waarvan hieronder voor de in dit onderwerp geïnteresseerde lezer een ingekorte versie staat afgedrukt.

Een selectie van de inzendingen van deze week:

- De Amerikaanse boodschap gaat er nog altijd in als koek, Pieter Jansen, Nijmegen

- Eindexamens haptonomie zijn begonnen, S. Loschacoff-de Kanter, Noordgouwe

- Keuringsdienst van waren tijdens steekproef in paddoshop, L. Lippens Maastricht

- Oliver Kahn volgend seizoen op de loonlijst bij Hamburger SV? M.J.H. Klok, Breda

- Zoals Kahn kan kanen kan keiner kanen, Frank Vrij, Breda

En de winnaar is:

- Cursus lunchetiquette bereidt E.U. voor op Nederlands voorzitterschap, Maria Kemna, Heiloo

ONDERSCHRIFT MET UITLEG

Mijn eerste associatie met de hamburgerhapfoto is borstvoeding. Het zal wel beroepsdeformatie zijn. Wanneer een moeder borstvoeding geeft, is het van groot belang dat de baby een zo groot mogelijke `hap' van de borst neemt. Om uit te leggen hoe een moeder dat kan bewerkstelligen, wordt dikwijls de hamburger als voorbeeld gebruikt: de hamburger voorvormen door 'm wat plat te drukken, mond wijd open, de hamburger ietwat van boven laten aankomen, laten `landen' op de onderkaak, en dan de bovenkaak sluiten. Vrijwel elke moeder (en vader) kan zich direct levendig voorstellen hoe het zou moeten.

De meneer op de foto demonstreert uitstekend wat de bedoeling is.

Vandaar mijn onderschrift:

- Vader toont pasgeboren zoon basisbeginselen van borstvoeding, Janneke Goudswaard, Woerden