Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Extern onderzoek naar ambtenaren ministerie OCW

Er komen twee onderzoeken naar vermeende onregelmatigheden op het ministerie van OCW. Een extern bureau zal nagaan of alle benoemingen en beloningen van topambtenaren rechtmatig zijn geweest. Daarnaast zal de Algemene Rekenkamer inventariseren in welke mate er bij OCW toeslagen zijn toegekend, en het financiële beheer van de personele uitgaven beoordelen. Dat heeft minister Van der Hoeven (Onderwijs, CDA) gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. Van der Hoeven staat onder druk van de Kamer om opheldering te verschaffen over mogelijke misstanden, nadat anonieme ambtenaren deze week in een brief aan de Kamer klaagden over zelfverrijking bij de ambtelijke top van OCW.