Die Dreigroschenoper

Voor het eerst wordt de muziektheatersatire Die Dreigroschenoper (1928) van componist Weill en tekstdichter Brecht voor zingende acteurs gebracht door een Nederlands operagezelschap. De regie is van Jetske Mijnssen. Met dirigent Aldert Vermeulen en leden van het Brabants Orkest.

ccCCC

,,De gestileerde ruimte roept niet de door Brecht bedoelde sfeer van verloedering op. [...] De groteske speelstijl wordt bij deze zangers voornamelijk een vertoon van koddigheid, waardoor de angel al gauw niet meer prikt. [...] Deze voorstelling is tussen alles in blijven hangen: geen opera, geen acteursstuk. Hooguit een respectabele poging om een ander terrein te betreden.''

Henk van Gelder, 24 mei 2004

29/5 Maastricht; 1/6 Groningen; 3/6 Den Haag; 5/6 Venlo; 8/6 Tilburg; 12/6 Sittard; 15/6 Kerkrade.