Witte de With (2)

In het artikel over het besturen van culturele organisaties (Cultureel Supplement, 21 mei 2004) staat dat er bij de Rotterdamse kunstinstelling Witte de With laat is ingegrepen.

De feitelijke gang van zaken is dat het bestuur van Witte de With reeds vorige zomer na intensieve gesprekken met directeur C. David de organisatie heeft gewijzigd. In september trad een interim-manager aan die onder andere direct een nieuw organisatieprofiel heeft uitgewerkt, en die een aantal taken van C. David overnam. Op basis van het nieuwe profiel is een kandidaat-directeur geselecteerd en de functie van C. David ingevuld als curator.

De naam van de nieuwe directeur was reeds dit voorjaar bekend, doch aanstelling wachtte op berichten over het cultuurplan en de Rotterdamse adviezen. Direct na de komst van beiden is de nieuwe directeur gestart met zijn werkzaamheden. Het was dus niet de gemeente die ingreep – ook niet in feite – maar het bestuur, bijna een jaar geleden.

    • Joost Schrijnen
    • Voorzitter Witte de With