Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Nedlloyd-man Wijkstra overleden

R. Wijkstra, onder meer oud-lid van de Sociaal-Economische Raad en ex-president-commissaris van Nedlloyd, is zondag op 79-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wassenaar overleden. Dat heeft de familie vandaag bekendgemaakt. Hij is in stilte begraven. Wijkstra, geboren in Franeker, was zijn carrière begonnen als ambtenaar arbeidsvoorziening in Leeuwarden, waar hij voor de PvdA lid van de gemeenteraad was. Vervolgens was hij werkzaam bij het NVV, waarvan hij lid van het dagelijks bestuur werd. Daarna was hij directeur bij verschillende bedrijven en instanties.