Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Na coach Queiroz ook Valdano weg bij Real Madrid

Jorge Valdano legt zijn functie als technisch directeur bij Real Madrid neer. De voormalige Argentijnse international wil voorzitter Florentino Perez de vrije hand geven in zijn plannen voor de toekomst van de Spaanse voetbalclub. ,,Ik denk dat het belangrijk is deze beslissing te nemen en weg te gaan na vier intensieve jaren bij de club'', zei Valdano voor Real Madrid Television. ,,Ik wil de voorzitter de ruimte geven zijn eigen beslissingen te nemen als hij aan een nieuwe ambtstermijn begint. Dat lijkt me het beste op dit moment.'' Eerder deze week ontsloeg Real Madrid coach Carlos Queiroz na een zeer teleurstellend verlopen seizoen. Jose Antonio Camacho werd aangesteld als opvolger.